Word Lid!

Con Brio is altijd op zoek naar nieuwe leden om zowel muzikaal de band te versterken als sportief met de mini- en majorette mee te doen. Lijkt het jou leuk om lid te worden van onze vereniging?

Instrument
Als je lid wil worden en muziek wil gaan maken moet je natuurlijk eerst een instrument kiezen. Misschien heb je al een instrument in gedachten? Anders kan het helpen om een keer te komen kijken bij een repetitie van het orkest. Ook kan je tijdens een proefperiode eventueel verschillende instrumenten proberen. Dan kom je er snel achter wat jij leuk vindt.

Repetietie2.jpg

Mocht je lid willen worden van de mini- of majorettes is de keuze voor een instrument gelukkig een stuk makkelijker (namelijk een Baton). Maar ook hier is het leuk om bij repetities te komen kijken en het eens uit te proberen.

Een instrumenten of baton hoef je niet zelf aan te schaffen maar krijg je in bruikleen van de vereniging aan de start van je opleiding.

Proefperiode en Opleiding
De opleiding van nieuwe leden wordt door Con Brio zelf verzorgd waarbij elke leerling start met een (gratis) proefperiode van één maand. Binnen deze proefperiode krijg je individuele les en kan je kijken of het instrument wat voor je is. Na de proefperiode wordt samen gekeken hoe en op welke wijze de opleiding verder wordt vervolgt.

De repetities zijn op de dinsdagavond en donderdagavond in de Bonifaciusschool. We starten vanaf 18.45 uur. Inschrijven kan op ieder moment, met een met een introductietijd van 6 maanden. De kosten daarvan zijn €10 per maand, inclusief een gratis muziekinstrument. Daarna betaal je lidmaatschapsgeld en eventueel lesgeld.

MiniMajo.jpg

Oefenen
Muziek maken is niet makkelijk, je moet er wel wat voor doen. Het belangrijkste is om veel te oefenen. Liefst iedere dag, dit maakt het best serieus, maar zo leer je het wel goed. Het nadeel van oefenen is dat sommige instrumenten geluidsoverlast kunnen veroorzaken voor de buren. Om problemen te voorkomen is het handig om afspraken te maken over de oefentijden. Bijvoorbeeld niet voor tien uur en niet na negen uur ’s avonds. Ook zijn voor veel instrumenten dempers of speciale oefeninstrumenten beschikbaar.

Examens
De muzikale opleiding is in verschillende boeken onderverdeeld. Na afronding van elk boek wordt er een examen afgelegd. Een muziekexamen bestaat uit twee onderdelen: de theorie en de praktijk. De theorie gaat om herkenning van noten, notenbalken, muzikale termen en karakteraanduidingen, maatsoorten, etc. In het praktijkgedeelte moet je laten horen wat je kunt: voordrachtstuk(ken), een duet, voor- en naspelen, improvisatie etc.

Optreden1.jpg

Optredens
Bij een muziekvereniging horen optredens erbij. Optredens kunnen bestaan uit taptoeshows, straatoptredens, serenades, etc. Zodra je muzikaal goed mee kan komen zal je als leerling gedurende je opleiding al een aantal maal als proef meegaan met een optreden. Het geven van een optreden is natuurlijk spannend! Er zijn allemaal (vreemde) mensen die naar je komen kijken luisteren. Of je net begint of al jaren speelt, het blijft spannend.

Kleding
Tijdens optredens wordt speciale bandkleding gedragen, welke afhankelijk van het seizoen en soort optreden kan varieren. Kleding is net als instrumenten iets wat je als leerling van de vereniging in bruikleen krijgt. De kleding zal uitgereikt worden als je voor het eerst mee gaat doen met een optreden, een spannend moment dus!