Prettige feestdagen!

Drum- en Showband Con Brio en de ConBrio/DSS-showcombinatie wensen iedereen fijne feestdagen.
Tot ziens in een mooi en muzikaal 2019! Wij zullen dan voor het eerst onze nieuwe, bijzondere show gaan brengen. Mis het niet!

Sinterklaas' hulptroepen draaien warm

Het is alweer november. Zoals ieder jaar is dat bij Con Brio al een paar weken te merken. De secretaresse van Sinterklaas noteert alweer afspraken voor huisbezoeken. Wilt u graag dat hij ook uw deur niet stilletjes voorbijgaat? Neem dan snel contact op en de secretaresse regelt het! Zij is bereikbaar:
per telefoon: 0172-475 654.
per mail: sint-en-piet@drumenshowbandconbrio.nl
En natuurlijk heeft ook het pietenorkest een paar flinke repetities achter de rug. De gezelligheid spatte er weer van af. Onze muziekpieten tintelen van de voorpret! Dit jaar spelen ze onder meer in Nieuwerkerk aan den IJssel, Vught en Gouda.

We zijn weer op stoom

De scholen zijn weer begonnen en ook Con Brio is alweer druk aan de slag. Op de verenigingenmarkt van de Ridderhof waren we te vinden met een kraam. Onze boerenblaaskapel Tussendoortje zorgde voor een uurtje extra gezelligheid bij de ingang aan de Bruins Slotsingel en ook onze mini- en majorettes lieten daar zien wat ze kunnen. Tussendoortje heeft het druk in deze beginweken met drie optredens in een week tijd.
Natuurlijk is de drumband samen met DSS de gezamenlijke show aan het fijnslijpen voor de taptoe van 15 september, maar ook deze ploeg muzikanten gaat daarnaast nog de straat op. Tijd voor uitblazen na de taptoe is er niet bij, want er wachten alweer optredens voor Sint Maarten, Sinterklaasintochten en andere feestelijkheden. Kortom: we zijn weer helemaal op stoom.

Oefening baart kunst

In de afgelopen maanden hebben we natuurlijk ook weer hard gewerkt aan de show. Als de zon bijna onderging, werd het soms best koud op het open veld. Maar de voldoening is groot als we ook in die twee uur weer flinke stappen hebben gezet.
Op 23 juni aanstaande spelen we de show op taptoe Krimpen aan de Lek. Wij hebben er zin in.

 

Vierdaagsetijd!

In Gouda waren we al present bij de vierdaagse. DSS en Con Brio voerden de lange stoet van de vele jeugdige lopers aan door de historische binnenstad.

Op 15 juni zijn we er weer bij om vierdaagselopers te begeleiden op hun laatste kilometers, dit keer in Waddinxveen. Alle vierdaagselopers alvast veel succes en goed weer gewenst!

Open Dag Drum- en Showband Con Brio

Drum en Showband Con Brio houdt op zaterdag 26 mei van 11:00 tot 15:00 weer een open dag.
Iedereen van jong tot oud die geïnteresseerd is in het maken van muziek wordt van harte uitgenodigd te komen kijken en zelf diverse muziekinstrumenten uit te proberen. Op deze dag zal Con Brio zich presenteren met een kraam in het centrum van Alphen aan den Rijn (nabij de Adventskerk) en in ons clubgebouw in de Bonifatiusschool (Paradijslaan 11). Met deze open dag hoopt Con Brio mensen te interesseren en uit te dagen om de vereniging muzikaal te komen versterken.

15 april: Voorjaarsconcert bij DSS

Kom je ook kijken bij het voorjaarsconcert van DSS? Alle orkesten van deze muzikale vrienden laten dan traditioneel horen wat ze kunnen. Con Brio heeft de samenwerking met de Mars & Showband van DSS verstevigd. Als "showcombinatie" gaan we gezamenlijk een aantal nummers spelen. Kom eens luisteren naar wat we samen bereiken.

Zondag 15 april, zaal open om 10:30, concert van 11:00 tot ongeveer 13:30 in Studio Oosterman, Aarlanderveen.

Wij zoeken een voorzitter

Drum- en Showband Con Brio is op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde voorzitter als boegbeeld voor de gehele vereniging. Drum- en Showband Con Brio is een opnieuw opbloeiende muziekvereniging met leden in alle leeftijdsklassen waarbij we elke dinsdag en donderdag repeteren. Naast onze Taptoeshow - waarbij we een samenwerkingsverband met Muziekvereniging DSS hebben – doen we ook straatoptredens, carnavalsoptredens, serenades en vele andere leuke activiteiten.
Ondanks dat we een kleine vereniging zijn, werken alle leden met veel plezier aan constante verbeteringen binnen de vereniging. Als voorzitter ben je nauw betrokken bij alle ontwikkelingen binnen de vereniging, waarbij ledenwerving en verdere groei van de muzikale bezetting belangrijke speerpunten zijn. Om deze verbetering op een juist niveau tot stand te brengen en te houden is een bestuur met
een goede en gemotiveerde voorzitter onontbeerlijk.

Functieomschrijving
- Bijwonen en voorzitten van bestuursvergaderingen (eens per vier weken);
- Op de hoogte zijn (in grote lijnen) van het reilen en zeilen van de vereniging;

Trekkingsuitslag Grote Clubactie

De trekkingsuitslag van de Grote Clubactie loterij 2017 is bekend!

De 45ste trekking werd verricht onder toeziend oog van notaris mr. M.E.F. Ploum. De winnende lotnummers vindt u hier in PDF. Klik hier om loten te controleren in de lotchecker.

Wij wensen alle prijswinnaars veel plezier met hun gewonnen prijs!

Sint's hulptroepen zijn aangeslingerd

Het is al bijna november. Zoals ieder jaar is dat bij Con Brio al een paar weken te merken. Er wordt gefluisterd, geregeld, gecontroleerd, nagebeld en... de eerste Sinterklaasliedjes hebben al geklonken op donderdagavond. Eind oktober komen traditioneel de muzikale hulptroepen van de Goedheiligman bij elkaar om op een zondagochtend het hele repertoire weer eens flink door te nemen. De gezelligheid spatte er weer van af. Dat belooft veel goeds voor de komende pietentijd!