Het nieuwe jaar muzikaal geopend

Traditioneel luiden we het nieuwe jaar muzikaal in. Sinds een paar jaar is daar een nieuwe traditie bij gekomen: het nieuwjaarsontbijt. Ook dit jaar viel dat weer goed in de smaak. In de aansluitende muzikale opening hebben we geproost op een mooi en muzikaal 2019.

Er is een stoomboot aangekomen al over de grote zee

Het kan niemand ontgaan zijn: Sinterklaas is weer in het land. Op onze facebookpagina zijn al allerlei foto's en berichtjes verschenen van onder meer het Pietenorkest. Weekend na weekend hebben zij op diverse plaatsen in het land gespeeld, twee keer in Gouda, in Vught, in Nieuwerkerk a/d IJssel, Oud Ade en Rijpwetering en vandaag de hele middag op de Rijneke Boulevard. Ook boerenkapel Tussendoortje heeft zich al goed geweerd. Bij de lampionoptocht van de Windroos speelden ze Sinterklaasmuziek voor alle kinderen.

...dat mijn lichtje branden mag

Tien november was dit jaar de dag, dat in Aarlanderveen de lichtjes brandden. Traditioneel start Sint Maarten met een lampionoptocht door het dorp. Een feestelijk gezicht, met alle lichtjes achter de muziek aan. Gelukkig werd het precies op tijd droog. Zo hebben DSS en Con Brio en alle snoepvragende kinderen met plezier hun rondje door het dorp gemaakt.

Klik HIER voor een fotoreportage

Alphense Taptoe 2018

Met een goed gevoel kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde "thuistaptoe" 2018. Voor een groot publiek hebben de deelnemende korpsen hun shows aaneen geregen tot een wervelend geheel, waar we trots op mogen zijn.

Achtereenvolgens werden de toeschouwers getrakteerd op muziek en show van M.E.T.R.O., Crescendo Krimpen a/d Lek, Con Brio en DSS Showcombinatie, Band of Liberation en Advendo. Klik hier voor een reportage van Studio Alphen. Voor onze showcombinatie was dit de laatste keer dat we de Coldplayshow hebben gespeeld. Er staat een nieuwe, verrassende show op stapel. Mis dus in 2019 ook de taptoe niet!

Klik op de foto voor meer . . . .

IJsjesconcert Aarlanderveen luidt vakantie in

Op 12 juli trakteerde DSS heel Aarlanderveen op een ijsje. Kort na 19:00 startte de showcombinatie DSS en Con Brio vanaf het Dorpshuis met een rondgang door het dorp, om degenen die nog niet op het Dorpshuisplein waren, alsnog uit hun huizen te lokken. Dat lukte goed. Toen we terug waren bij de muziektent, zat en stond er inmiddels veel publiek.

Taptoe Krimpen aan de Lek

Alsof het zo moest zijn: na een paar grijze, herfstachtige dagen luwde op zaterdagmiddag 23 juni de wind en brak de zon door. Prima taptoeweer! We hadden er dan ook zin in om samen met DSS onze Coldplayshow te brengen op deze taptoe van Crescendo uit Krimpen aan de Lek. Voorafgaand de streetparade, die voor onze showcombinatie langs smalle straatjes en gezellige dijkweggetjes leidde. We moesten soms een beetje improviseren, maar het was een prima opwarmronde voor de taptoe zelf.

Vierdaagse in Waddinxveen

Ook de avondvierdaagse in Waddinxveen was weer een gezellig gebeuren, met veel lopers en veel mensen langs de kant die hen inhaalden. Muziek kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. De combinatie Con Brio en DSS draagt altijd graag bij aan de feestvreugde van dergelijke evenementen.

Serenade op het strand

Een stralende huwelijksdag werd feestelijk afgesloten. Con Brio en DSS hebben namens de moeder van de bruid een serenade gebracht aan het bruidspaar. De bruid vooral was heel verrast haar eigen oude club te zien, met de majorettes waar ze zelf zo lang bij heeft meegedaan en zelfs miss is geweest. Vrolijke klanken op het strand, het leek wel of we op een tropisch eiland stonden te spelen. Het lang zullen ze leven is enthousiast meegezongen door alle gasten. Wij wensen het paar samen heel veel gelukkige jaren.

-x-x-x-x-

Ter gelegenheid van een huwelijk, een jubileum, een bijzondere verjaardag of andere feestelijke gelegenheid: een serenade is altijd een bijzonder cadeau. Wilt u er ook iemand mee verrassen? Wij komen graag langs om de feestvreugde te vergroten. Klik hier om contact met ons op te nemen en vraag naar de mogelijkheden.

spelen samen met Claudia de Breij!

Vóór het optreden moesten wij dit geheim houden, om de verrassing voor het publiek zo groot mogelijk te maken. En dat is gelukt! Aan het eind van de voorstelling van Claudia de Breij kwam de combinatie van Con Brio en DSS onverwacht vanuit de coulissen en door de zaaldeuren al spelend binnen om Claudia te ondersteunen.

De verrassing voor het publiek was inderdaad compleet. Een volledig uitverkocht theater Castellum zong lekker mee en de sfeer zat er prima in. Al helemaal toen bleek dat het nog niet afgelopen was: een aantal mensen uit het publiek mocht hun jas niet uit de garderobe, maar op het podium ophalen. Vervolgens ging Claudia onvermoeibaar verder met de afmars - en Con Brio en DSS dus ook. Met z'n allen namen we het publiek mee naar buiten, waar we nog een stukje doorspeelden en Claudia een spetterende solo op de snare gaf.
Het was een groot plezier om dit optreden samen met Claudia de Breij en haar band te mogen verzorgen.

Dodenherdenking 2018

De dodenherdenking is altijd een indrukwekkend moment in het jaar. Jong en oud, heel oud en ook heel jong, iedereen staat stil bij de gevallenen van de Tweede Wereldoorlog. Traditioneel gaan de tamboers van Con Brio en Crescendo voor in de stille tocht, die voert van het Joods Monument naar het Verzetsmonument aan het Burgemeester Visserpark. Ook dit jaar werd deze zeer gewaardeerde traditie voortgezet. Bijzonderheid voor de beide muziekverenigingen was, dat tambour-maître Aad van Con Brio er na 17 jaar voor het laatst voor liep. Op een mooie manier is de stok nu overgedragen aan tambour-maître Peter van Crescendo. Wij danken alle tamboers weer voor hun bijdrage aan dit belangrijke gebeuren.